torsdag 26 mars 2015

Veckobrev 13

Hej!

Alla Föräldrar! Den här vecka har vi jobbat med Rymdresan det handlar om att man ska göra en saga om Rymden. Vi barn ska göra klart första kapitlet, avfärden. Vi har  filmat några grupper till föreställningen och sminkat oss till katter. Vi har jobbat med fjärilar, NTA vi ska få larver till påsken som beställs från England och skickas till oss i Sverige. Vi har jobbat med problemlösningar och då jobbade vi med matten sidorna 124 till 128. OBS! imorgon på fredag så har vi leksaksdag! Naod och Nadine.                       

Den här veckan har vi kört  igång NTA temat Fjärilars liv. Vi kommer att följa tistelfjärilens utveckling från larv till fjäril. De får vara med om vad en fjäril behöver för att överleva, som skydd, föda, vatten och rätt temperatur. Barnens arbete med tistelfjärilens livscykel leder till att de  skaffar sig kunskaper som också gäller många andra organismer. Larverna kommer efter påsk. Vi har startat med att dokumentera vad vi redan vet och vad vi skulle vilja veta mer om fjärilen.

Vi har även börjat arbeta med problemlösning i matematik. Det kommer vi att arbeta med en tid längra fram. När man arbetar med olika problemlösningar så finns det fem strategier som hjälper till. 1: LÄS uppgiften. 2: TÄNK och PLANERA. Vad är det du ska ta reda på? Hur kan du lösa uppgiften? 3: LÖS uppgiften till exempel genom att skriva, rita, bygga, göra en tabell, göra en uträkning eller pröva. 4: REDOVISA din lösning. 5: RIMLIGHET. Är svaret rimligt? Har du svarat på frågan? De geometriska objekten fortsätter vi även med nästa vecka.

Vår föreställning kommer vi att flytta fram några veckor, biopremiären kommer att ske någon dag under vecka 19. Meddelar exakt datum så snart vi vet. Vi har börjat filma in alla olika nummer nu så att det är bra om alla barn som vill vara med framför filmkamran tar med sig någon typ av kattkläder och att desa får vara i skolan en tid. Man kan vara statistkatt och vara med i bakgrunden och inte säga eller göra något mer än bara vara med i filmen. Fråga era barn om de behöver ta med sig kattkläder till skolan.
Kom ihåg:                                                                           

Måndagen den 30/3 stänger skola och fritids kl 15:30, personalmöte.

Sommarlovslappen ska vara inne senast tisdagen den 31/3

Läxa: Barnen får hem en faktatext med instruktion. Läxan ska lämnas in senast torsdagen den 2/4.

”Att beröva livet vänskapen är som att beröva jorden solen ”
 
Helena, Leszek, Dennis, Erland, Marina och Lotta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.