fredag 6 mars 2015

Veckobrev 10


Hej!
Välkomna tillbaka efter skollovet!

I matematiken denna vecka har vi övat på addition i talområdet 0 – 100, med tiotalsövergång. Vi övade på att kunna se mönstret i additioner som dessa 9 + 2 = 11, 19 +2 = 21, 49 + 2 = 51… det är endast tiotalet som ändras. Det är bra att kunna addition 0 till 20 med tiotalsövergång då underlättar det uträkningar som dessa. Vi har även prövat på att använda miniräknare.

Vi har förberett utvecklingssamtalen genom att fundera kring oss själva och lärandet. Under samtalet kommer barnen att berätta om några hållpunkter kring skoldagen, visa arbeten, fritids mål och Stockholmsprovet. Vi, Lotta eller Marina går runt och sitter en stund med varje barn och vi tittar tillsammans på IUPmålen. Dennis, Erland eller Leszek går runt och pratar om fritids.

Vi har påbörjat ett nytt skrivprojekt som vi kallar för Rymdresan. Vi arbetar i par och skriver utifrån  gemensamma stödpunkter. Vi kommer att arbeta med respons och bearbetning av texterna samt illustrera bilder till.

 
 
När vi läser våra egna böcker, tystläsning har vi börjat arbeta med bokresension som där barnen får öva på de olika lässtrategierna.

Läxa: Barnen får hem en faktatext med instruktion. Ska lämnas in senast torsdagen den 12/3.

 ”En sann gentleman är någon som vet hur man spelar säckpipa, men låter bli ”

 Helena, Leszek, Dennis, Erland, Marina och Lotta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.