fredag 13 mars 2015

Veckobrev 11


Hej!
Från denna vecka kommer vi barn  att få hjälpa till att skriva veckobrevet. Vi har gjort zentangle, zentangle  är massa mönster som man ritar på papper vi har även satt upp dessa på väggen åvanför hyllan. Vi har förberett för våra  utveklingssamtal. Vi har också jobbat lite på vår kattföreställning. 

Vi har jobbat med blåa boken,  blåa boken är en bok med olika texter som man ska svara frågor och man ska också svara med hela meningar. I den boken jobbar vi med läsförståelse. Vi har haft väldigt mycket  göra klart. Dom senaste dagarna har  det varit varmt och skönt. Elliot och Bubu.

Vi fortsätter att skriva och illustrera kapitel 1 i berättelsen om rymdresan. Barnen skriver tillsammans två och två utifrån instruktioner om vad som ska vara med. De kan blanda både fakta och fantasi i  texten. De tycker verkligen att det är en rolig och inspirerande uppgift. När arbetet är klart kommer det att bli många berättelser med härliga bilder till.

På matematiken har vi arbetat med att jämföra och beskriva geometriska objekt. Man använder olika begrepp för två eller tre dimensionella objekt. För att beskriva två dimensionella objekt tex en kvadrat använder vi orden hörn och sida. För tre dimensionella objekt tex en kub  så används orden hörn, sidoyta och kant. 

Vår föreställning kommer att ske i slutet av april, vi återkommer med exakt datum så fort vi fått bekräftelse på lokalen vi bokat. Kattkläder gäller endast för de barn som ska stå på scen/filmas, barnen vet om de vill synas framför kameran. Alla vill inte utan det är många som har andra uppgifter.  

Nu under samtalsveckorna kommer det inte att vara läxhjälp på onsdagar p.g.a. utvecklingssamtal, men behöver man hjälp så finns vi här så det är bara för barnen att säga till om de behöver hjälp.

Vi har tittat på lite fakta om stjärnbilder och stjärnhimlen på en sida som heter www.ungafakta.se som vi varmt an rekomendera. Det finns väldigt mycket olika fakta och annat smått och gott.

Läxa: Barnen får hem en faktatext med instruktion. Läxan ska lämnas in senast torsdagen den 19/3.

”Ingen är för gammal för att lära ”

Helena, Lotta, Leszek, Dennis, Marina och Erland

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.