fredag 20 mars 2015

Veckobrev 12


Hej!

Vi har jobbat med kap 6 i matteboken det handlade om geometriska objekt.  Vi har haft idrott och på den så lekte vi Harry Potter. Vi har jobbat med om att jobba med sig själv och jämfört olika och lika. Vi har jobbat med göra klart då jobbade vi med zentangle,word box. Klass b var och simmade där fick vi flyta med korvar. Leo E och Moa

Utvecklingssamtalen är nästan klara nästa vecka. Vi tycker att barnen har varit väldigt duktiga på att leda dessa samtal och berätatt för er hur det går för dem och vad vi arbetar med i skolan och på fritids. Vill poängtera att ni kan komma till oss och be om ett nytt möte om ni inte känner er tillfreds med samtalen. De i 2b som varit sjuka och de som skulle ha haft måndagen den 16/3 när Marina var sjuk får nya tider nästa vecka.

Vi kommer att fortsätta att arbete med geometriska objekt nästa vecka. Det som är svårt är begreppen för tvådimensionella och tredimensionella objekt.

Veckan har barnen pratat mycket om solförmörkelsen som kommer att ske i morgon, fredag. Vi kommer att se om vi kan se denna företelse med hjälp av några papper. Tyvärr verkar det som om vädret inte kommer att vara med oss.

Arbetet med berättelsen Rymdresan fortsätter. Vi arbetar med texter, läser och samtalar.

Vår föreställning kommer att ske i slutet av april, vi återkommer med exakt datum så fort vi fått bekräftelse på lokalen vi bokat. Kattkläder gäller endast för de barn som ska stå på scen/filmas, barnen vet om de vill synas framför kameran. Alla vill inte utan det är många som har andra uppgifter.  

Läxhjälpen kommer igång nästa vecka, onsdagen den 25/3. Det är inte bara hjälp med läxan barnen kan få utan även komma ikapp om man varit sjuk eller behöver öva på något som är svårt.

Ett riktigt vårtecken är alla dessa kulor, vi rekomenderar er att inte ta med så många och kulor som man är extra rädd om.

Kom ihåg:                                                                           

Måndagen den 30/3 stänger skola och fritids kl 15:30, personalmöte.

Läxa: Barnen får hem en faktatext med instruktion. Läxan ska lämnas in senast torsdagen den 26/3.

 ”Alla världens storheter väger inte upp en vän ”
Dennis, Leszek, Erland, Helena, Lotta och Marina

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.