onsdag 1 april 2015

Veckobrev 14

Hej!
I morgon skärtorsdag 2/4 är det vanlig skoldag för eleverna. 2a slutar kl 13:20 och 2b slutar kl 14:00.

Vi vill hälsa Amanda välkommen till Orion. Hon kommer att starta i klass 2b.

Den här veckan har vi i temat Fjärilars liv  pratat om vad som händer innan fjärilslarven blir larv, parning och äggläggning. Vi väntar med spänning på våra larver som kommer någon dag vecka 16.
På matematiken har vi fortsatt med  problemlösningar och lämpligt lagom till påsk så blev det påskproblem. Vi arbetar med ett problem utifrån de fem strategierna som  vi berättade om förra veckan. Viktigt är också att när barnen får ett problem att lösa så tänker dem själva och ritar, skriver eller använder mattespråket. Sedan pratar man med en kamrat  jämför och visar hur du kom fram till din lösning. Till slut berättar man för den stora gruppen. Ett av problem var ”På gården finns tion hönor, en tupp, fem grisar och en häst. Hur många ben har djuren tillsammans?”

Vår föreställning kommer vi att flytta fram några veckor, biopremiären kommer att ske någon dag under vecka 19. Meddelar exakt datum så snart vi vet. Vi har börjat filma in alla olika nummer nu så att det är bra om alla barn som vill vara med framför filmkamran tar med sig någon typ av kattkläder och att desa får vara i skolan en tid. Man kan vara statistkatt och vara med i bakgrunden och inte säga eller göra något mer än bara vara med i filmen. Fråga era barn om de behöver ta med sig kattkläder till skolan.
Efter påsklovet kommer Marina att börja arbeta på fredagar.

Inget veckobrev nästa vecka.                                                    

Läxa: Ingen läxa denna vecka.

”Blixten slår först ned i de höga träden ”
Leszek, Dennis, Erland, Marina och Lotta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.