fredag 13 februari 2015

Veckobrev 8


Hej!
Vad det är härligt att det blir ljusare och ljusare, det är inte mörkt på morgonen och det är fortfarande ljust vid femtiden när man går hem från skolan. Fåglarna har börjat kvittra på morgonen.

Nu har vi gjort första delen i Stockholmsprovet i matematik och har man varit sjuk så får man göra det när man kommer tillbaka.

I matematiken håller vi på att avsluta området med subtraktion i talområdet 0-20, med tiotalsövergångar. De olika strategierna som vi övar på är att jämföra tal 16-14=2, differensen mellan två tal. Subtraktion med 9, när du tar bort 9, kan man tänka att 15-9 är nästan 15-10. Subtraktion med 8, när man tar bort 8, kan man tänka två färre än när du tar bort 10, 14-10=4, 14-8=6. Subtraktion med differensen 9, när du subtraherar med ental mer än du har måste du ta det från tiotalet, 15-6=9. Sambandet mellan addition och subtraktion, 5+6=11, 11-5=6 och 11-6=5.

På NO har vi utvecklat förmågan att se sambandet mellan jordens rotation runt sin egen axel och dygn, dag och natt samt 24 timmar och att förstå och använda rätt begrepp. Filmprojeketet är snart klart, 2a har redigerat sina reportage i Imovie och det ska 2b göra på måndag. Det har varit riktigt roligt att se hur engagerat barnen har arbetat med detta.

Snart är det dags för utvecklingssamtal. Vi har elevledda samtal i grupp. Vi följer upp hur det ser ut med målen som vi skrev i höstas, IUP. Vi kommer att skicka ut tiderna för vårens elevledda utvecklingssamtal. Om tiden inte passar er byt mellan er och meddela Marina eller Lotta.

Lite kom ihåg:

Tisdagen den 17/2 är det studiedag för alla lärare men fritids är öppet precis som vanligt, 06:30-18:00.

Läxa: med hjälp av en tärning skriva meningar som blir väldigt tokiga. Den ska vara inlämnad senast torsdagen den 19/2. Ingen ny läxa nästa torsdag.

”Det är ingen skam att inte kunna. Skam är att inte vilja ”

Helena, Leszek, Dennis, Erland, Marina och Lotta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.