torsdag 30 april 2015

Veckobrev 18


Hej!
Oj vad tiden går fort, i morgon är det redan 1:a maj!

Idag har vi varit ner till Södra och sjungit in våren samtidigt var det hattparad men vi kom självklart som katter. Hela dagen kommer vi att vara katter och samtidigt spela in. Vi kommer också att prata lite om valborgsmässoafton och 1:a maj.
Det blir ingen föreställning nästa vecka. Vi måste senarelägga den och skälet till detta är sjukfrånvaro på både personal och barn, få en lokal som passar samt en massa nya ideer under tidens gång.
Orions biopremiär kommer att ske tisdagen den 2/6 kl 18:30 i Björkhagens skola! Jippiiii!!!

 Nu händer det saker med våra larver. Be barnen berätta om vilka förändringar som skett.
På matematiken har vi arbetat med problemlösningar tillsammans två och två. Det är en fröjd att vara med på dessa lektioner och se och höra barnens matematiska resonemang om lösningar och svar. Vi har även börjat med det tredje räknesättet, multiplikation. När man adderar samma tal många gånger kan man använda räknesättet multiplikation, 2+2+2+2+2= 10, 5*2= 10. Man kan multiplicera faktorerna i vilken ordning du vill. Produkten är lika tex 2*5=  10, 5*2= 10. Begrepp som barnen fått lära sig är faktor*faktor= produkt.

En liten påminnelse barnens sparkcyklar o.dyl. får ej tas inomhus bla pga brandutrymmningsvägar. Dessa får parkeras i cykelstället.

Läxa: Ingen läxa denna vecka!

”Sjömannen ber inte om medvind- han lär sig att segla”
 
Leszek, Dennis, Erland, Marina och Lotta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.