söndag 26 april 2015

Veckobrev 17


Hej!
Vi har varit i skogen då letade vi efter vårtecken och några hittade ett fågel ägg på marken, sen fick vi leka i indianparken. Vi har jobbat med larver maten larverna äter är mosad malva. Vi har haft ute jumpa då fik vi ha några stafetter vi var 5 stycken i varje lag och vi fik springa några varv runt gården. Vi gjorde små gubbar av papper och vi gjorde exakt Likadant på båda sidorna det kallas symmetri.  Lea och Liam S

Torsdagen den 21/5 är det öppet hus kl 15:30-17:30. Vi kommer detta år att ha hand om olika lekar på gården. Se separat utskick med veckobrevet.
Det arbetas mycket med fjärilarnas liv just nu. Barnen har dokumenterat i skrift och ritat samt diskuterat om larverna,  bla likheter och skillnader mellan oss människor och larven .

Matematiken har vi fortsatt med symmetri på olika sätt. Den här veckan har vi övat mer på addition med uppställning, som skriftlig räknemetod. Vi har inte ännu övat på addition med tiotalsövergång, bara visat på varför det är viktigt att starta med entalen först. Viktigt är även att placera respektive talsort under varandra.

En liten påminnelse barnens sparkcyklar o.dyl. får ej tas inomhus bla pga brandutrymmningsvägar. Dessa får parkeras i cykelstället.
Torsdagen den 30/4 kommer vi att sjunga in våren tillsammans med Södra. Skolan kommer att ha en hattparad, vi på Orion ska då vara katter. Barnen behöver endast ha sina öron och svansar samt smink och det fixar vi här.
Läxa: barnen kommer att få olika skrivuppgifter under resten av terminen.

De ska skriva med blyertspenna, hela meningar, stor bokstav samt små bokstäver och läsa igenom hela sin text högt så att det inte blivit något slarvfel. Vi ska inte läsa upp läxorna för varandra läser den gör enbart fröken.

 ”Idel sol gör öken ”
Leszek, Dennis, Erland, Marina och Lotta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.