torsdag 6 november 2014

Veckobrev 45


Hej!
Vecka 45-49 kommer Sofie vara hos oss, Sofie är lärarstudent och går sin andra termin på lärarprogrammet på Södertörns Högskola.

Klassombudsmöte tisdagen den 18/11 kl. 18:00 i personalrummet.

Torsdagen den 13/11 är det den Nationella läsdagen, då kan barnen ta med någon bok eller tidning, ja allt som är läsbart. Vi kommer bl.a. läsa mycket, ge varandra boktips mm. Idrotten är som vanligt den dagen.
I matematiken har vi denna vecka arbetat med subtraktion med hela tiotal inom talområdet 20-100. Vi har använt oss av strategierna ta bort och jämföra.
                                                                    
I temat förändringar har vi separerat två blandningar och en lösning genom att filtrera. Vi sparade vätskan från saltlösningen som ställdes i fönstret och nu ska vi se vad som händer. Kommer våra hypoteser att stämma?

Vi har även börjat med vår egen julkalender där barnen i mindre grupper ska göra ett matematiskt problem som de sedan ska spela upp och klassen får lösa problemet, ett för varje dag.
Betonar vikten av att ha kläder efter väder. Nu är det blött och kallt så extra kläder är väldigt bra att ha i skolan.

Måndagen den 17/11 stänger skolan 15:30, personalmöte.
Läxa: lämnas in senast 13/11
Denna vecka är det problemlösningar, där barnen ska visa hur de kom fram till svaret samt skriva svaret. De kan även rabbla månaderna så de sitter ordentligt.
 
Vi behöver tidningar och kataloger till skolarbetet, som är ok för barnen att använda t.ex. Allers, Ikea katalog, reklamblad mm.

 ”Att skapa är att leva två gånger”

 Helena, Leszek, Dennis, Erland, Marina, Sofie och Lotta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.