torsdag 20 november 2014

Vecka 47


Hej!

Oj vad tiden går fort, nästa söndag är det redan första advent.

Nu är det bara tre gånger kvar på simskolan för klass 2A, sista gången är onsdagen den 10/12. Som ni redan vet är det 2B som har simskola nästa termin, den startar 14/1-2015.

Barnen är i full färd med att jobba med årets Orionkalender. Där varje liten grupp ansvarar för en lucka. Vår kalender har 15 luckor, vardagar vi är i skolan. Barnen har gjort ett matteproblem som de spelar upp som en teater. Den kommer de att visa upp ”live” med hjälp av teknik. De uppträder i ett rum och alla andra sitter i ett annat, via facetime, och ska tillsammans lösa matteproblemet.

NTA temat förändringar jobbar vi vidare med att undersöka fasta ämnen och deras förändringar i vatten. Vi pratar om blandningar, lösningar, separera, avdunsta, jämföra sina undersökningar, tolka resultat och att kunna analysera varför det blev som det blev.

Matematiken har vi arbetat vidare med geometriska objekt, två- och tredimensionella t.ex. rektangel, rätblock.

Barnen har börjat skriva en berättelse/saga två och två och den ska handla om rädsla på något sätt. Det kommer att bli mycket spöken, häxor men även annan rädsla som att inte ha någon kompis, eller rädd för sjukdomar. De illustrerar också till sina berättelser.

 
Boka in mingeleftermiddag här på Orion onsdagen den 17/12 kl 15-17. Vi handlar in allt som behövs men vill gärna ha hjälp utav föräldragrupperna från båda klasserna med att hantera det under eftermiddagen.
Föräldragrupperna denna termin är:
2a : Alex, Amelie, Bubu, Calle, Carolina och Danai.
2b : Adam, Amanda B, Amanda C, Anna, Asal, Devin och Disa.
                                                                           
Läxa: Barnen ska gå på geometrijakt hemma, leta efter geometriska objekt. Lämnas in senast torsdagen den 27/11!


”Ingen har valt sitt öde. Därför kräver ödet att vi alltid är redo ”
 Helena, Leszek, Dennis, Erland, Marina och Lotta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.