fredag 17 oktober 2014

Veckobrev 42


Hej!
Måndagen den 20/10 stänger skola/fritids kl 15:30, personalmöte.

Klassombudsmöte tisdagen den 18/11 kl 18:00 i personalrummet.
På matematiklektionerna har vi fortsatt med bråk, addition men ental och tiotal samt problemlösningar.
Dessa är 1: LÄS uppgiften, 2: TÄNK och PLANERA, vad är det du ska ta reda på? Hur kan du lösa uppgiften, 3: LÖS uppgiften t.ex. skriva, rita, bygga, gör en tabell, gör en uträkning eller pröva, 4: REDOVISA din lösning och 5: RIMLIGHETEN, är svaret rimligt? Har du svarat på frågan?

Temat förändringar har vi blandat två fasta ämnen, salt och grus och sedan separerat dessa åt. De använde sig av ett nät vid separationen av dessa ämnen. Barnen tolkade och analyserad resultatet efter undersökningen. Några gruskorn var för små så de åkte med saltet ut genom nätet.
NO: Gick till skogen och besökte våra träd, tittade hur långt hösten kommit. Plockade ett även ett löv/barr från sitt träd som vi lade i press.

SO: ”här bor vi” handlar om hur det ser ut i Sverige, stad, skog, landsbygd, kust och fjäll, varför bor vi där vi bor?
Läxa: Blir att lösa ett matteproblem och visa hur de löst uppgiften och forma bokstäver så fint de bara kan. Titta på pilarna och följ dessa. Lämnas in senast torsdagen den 23/10
   
Vi behöver tidningar och kataloger till skolarbetet, som är ok för barnen att använda tex Allers, Ikea katalog, reklamblad mm.

 "Att ta medicin är inte roligt, men att ha roligt är en bra medicin”

 Helena, Leszek, Dennis, Erland, Marina och Lotta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.