torsdag 9 oktober 2014

Veckobrev 41


Hej!
I matematiken den här veckan har vi börjat med bråk, delar av en helhet, en halv, en tredjedel och en fjärdedel. Addition med ental och tiotal utan tiotalsövergångar och det är inte så lätt i början innan man kommer på hur man kan tänka. Barnen har fått arbeta med problemlösningar och de fem strategierna man använder sig av.

Dessa är 1: LÄS uppgiften, 2: TÄNK och PLANERA, vad är det du ska ta reda på? Hur kan du lösa uppgiften, 3: LÖS uppgiften t.ex. skriva, rita, bygga, gör en tabell, gör en uträkning eller pröva, 4: REDOVISA din lösning och 5: RIMLIGHETEN, är svaret rimligt? Har du svarat på frågan?
NTA tema Förändringar har vi denna vecka undersökt; Vattnet som blev osynligt? Vattnets tre former, flytande, fast och gas samt pratat vattnets kretslopp.  

NO: Barnen har tagit reda på vad ”sitt eget” träd är för en sort och satt in lövet som de plockat från trädet. Nu på måndag den 13/10 kommer vi att gå tillbaka till våra träd och se hur de ser ut nu på hösten samt plocka höstlöv. Vi kommer att ta reda på varför löven ändrar färg. TÄNK PÅ att barnen har kläder efter väder, vi kommer att gå ut även om det regnar.
Läxa: Blir att lösa ett matteproblem och visa hur de löst uppgiften och forma bokstäver så fint de bara kan. Titta på pilarna och följ dessa.

Alla barnen ska ta med sig ett mjölk/fil paket. De ska vara ordentligt ursköljda. Mjölkpaketet ska bli deras egen engelska ordlåda. På måndag ska vi börja dekorera dem.
                   
                       ”En som inte gör dumheter som ung, gör det som gammal”

 Helena, Leszek, Dennis, Erland, Marina och Lotta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.