torsdag 22 maj 2014

Veckobrev 21


Hej där hemma!
Nu är vi så gott som färdig med våra egen tillverkade ramsor. De blev toppen bra. Ni kommer att få ta del av de senare. De som varit sjuka får skriva när de är tillbaka. Vi har fortsatt med samarbetslekar i grupp.

Vi tillverkar för fullt av återvinningsmaterial. Vi ska bli färdiga i tid till Öppet Hus den 4 juni (se bifogat utskick). Då har vi utställning.
Torsdagen den 5 juni kommer Orion att åka till TomTits experiment. Barnen behöver ta med sig egen matsäck den dagen.

 Idag har vi arbetat med geometri. Bland annat så byggde vi olika former och ritade av dessa och kompisens. 1a var ute och letade former, 1b gör det nästa vecka. Vi har även övat på enheten kronor.

Skolavslutningen knackar på dörren, onsdagen den 11 juni kl. 09:00 samlas vi i respektive klassrum. Från skolan går vi i samlad trupp till Hammarby kyrka där vi ska vara kl. 10:00. Efter kyrkan serveras det saft och bakelse på skolgården. Saft och bakelse kostar 20 kr för förälder, syskon och anhöriga. Skolans elever får gratis.
Vi har undersökt vad som händer när man blandar två vätskor t.ex. vatten och olja. Vad händer när man häller ner oljan i vattnet, hur ser det ut, trögflytande, droppar, sjunker, flyter mm. Barnen använder begrepp som fluiditet och viskositet och de kan förklara vad det är.



Det verkar inte bli ett slut på LÖSSEN. Snälla kamma era barn ofta och behandla vid minsta lilla misstanke eller upptäckt.

 Även denna vecka vill vi uppmärksamma ett positivt initiativ från barnen. 4 barn planerade och genomförde en frågesport om Minecraft för alla barn. Det var mycket uppskattat.

Läxa: Den här veckans läxa övar vi på triangel, cirkel, kvadrat och rektangel. Den ska vara inlämnad senast onsdagen den 28/5. Det är terminens sista läxa.

  "Tänd inte den eld som du inte kan släcka.”

Helena, Jennie, Leszek, Dennis, Erland, Marina och Lotta.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.