onsdag 19 mars 2014

Veckobrev 12


Hej där hemma!
Nu är det inte vår! Snön yr utanför fönstret.

Som ni redan vet om så skjuter vi upp besöket på Naturhistoriska Riksmuseet eftersom många ordinarie personal är borta. Vi meddelar så fort vi bestämt en ny dag. Ingen idrott i morgon torsdag på grund av teaterföreställning i gympasalen. Vilken vi får ta del av på fredag, kul!
Vi vill redan nu ”flagga” för att utvecklingssamtalen kommer att starta vecka 17. Samtalen kommer att vara elevledda och ske i grupp. Vi kommer att börja förbereda och öva på detta redan nästa vecka. Vi kommer ut med mer information och tider nästa vecka.

Idag har barnen haft en skriv- och bilduppgift som handlade om mat. Vi skrev bland annat om favoriträtt, bästa skolmaten, vad vi inte tycker om, om vi kan laga något samt om man äter eller dricker något varje dag. Vi har pratat med barnen om att vi vill att de ska höj ribban succesivt. Att de kan skriva och berätta mera, mer text. Tänka lite på hur meningar ska se ut, stor bokstav och punkt. Givetvis ser vi till varje individ var man befinner sig och vad man behöver tänka på.
I matematiken repeterar vi just nu addition och subtraktion 0-10 och tiokamrater.
Leksaksdag är fredagen den 28 mars

 
Läxa: Vi tycker att det verkar flyta på bra med läsläxan hör av er om annat. När barnen läst två böcker och fyllt i läsprotokollet så ta med det till skolan och byt mot ett nytt. Läser man en tjock bok som tar längre tid så kanske man bara hinner fylla i ett fält på hur många sidor man har läst. Läsperioden slutar 9 april, så vi läser i nästan fem veckor.

”Det samlas inte damm på den som är ute i oväder.”
                         Helena, Jennie, Leszek, Dennis, Erland, Marina och Lotta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.