fredag 7 mars 2014

Veckobrev 10


Hej där hemma!
Vad roligt att så många kunde komma på barnens utställning. De har jobbat så seriöst och duktigt.

Vecka 11 och 12 kommer vi att åka med halva klasserna turvis till Naturhistoriska museet. Vi kommer att ta del av kroppen utställningen. Vi tar med oss mat och dryck, ingen matsäck! Kul!
Torsdag, 13 mars åker Hardi, Noomi, Bubu, Calle, Daniella, Ida, Smilla, Leo, Liam S, Eray, Max, Nadine, Walter, Neo, Hannes B, Lea, Amanda, Simon, Hannes T, Mohana, Anna, Asal, Devin, Liam B, Olivia och Emma Holmeros.
Resten av barnen åker torsdagen den 20 mars.
Barnen som är kvar i skolan har lektion med de vuxna som stannar. Ingen idrott för 1B dessa två torsdagar. Vi kommer att vara ute och röra på oss.

Den här veckan har vi promenerat till Hammarby Södra för att äta vår lunch. Så vi har övat på att gå i led, inte lätt alla gånger.
Barnen har funderat, undersökt, samtalat och dokumenterat kring egenskaperna rulla och stapla på tjugo olika fasta föremål. De har sorterat i ett Venndiagram.
Vi har skrivit ned våra tankar om framtiden. Vad vi tror vi kommer att arbeta med, var vi kommer att bo m.m. Vi ritade bilder till men alla blev inte färdiga så vi fortsätter nästa vecka.

Vi behöver olika leksakskataloger/reklamblad för leksaker. Har ni några hemma så får ni gärna lämna dem till oss.

Nu är våren här och kulorna rullar. Emellanåt uppstår det meningsskiljaktigheter kring regler. Vi säger till barnen att de måste komma överens om vad som gäller innan man spelar mot varandra och tänk på att inte ta med så många kulor eller de finaste.

Läxa: Nu kör vi igång med en läsperiod. Barnen har fått hem ett protokoll och information om hur de ska göra. En del har lånat böcker och andra vill läsa böcker som man har hemma.  Vi har gått igenom det här noggrant med barnen. Läsperioden slutar 9 april, så vi läser i nästan fem veckor.

”Med ena benet i båten och det andra i kanoten trillar du strax i sjön.”

                         Helena, Jennie, Leszek, Dennis, Erland, Marina och Lotta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.