fredag 21 februari 2014

Vecka 8


Hej där hemma!
Jaha då var det vinter igen! Kläder efter väder är ett bra motto:)
Denna vecka i fast eller flytande så har barnen sorterat 20 fasta föremål efter två egenskaper, färg och form. Barnen undersöker, pratar samt dokumenterar på olika sätt.

Leksaksfabrikerna har fått sina namn. Barnen fick komma på förslag, argumentera varför just deras namn skulle passa bra och sedan rösta mellan de olika förslagen. Det är inte lätt att argumentera för sin idé. Leksaksfabriken är ett arbete där barnen får olika uppdrag. Eleverna får vara med om att starta och driva en påhittad leksaksfabrik. I detta arbete övar vi på berättande, beskrivande, argumenterande och att förklara. Givetvis övar vi också på att läsa och skriva.
Vi behöver olika leksakskataloger/reklamblad för leksaker. Har ni några hemma så får ni gärna lämna dem till oss.

Vecka 11 och 12 kommer vi att åka med halva klasserna turvis till Naturhistoriska museet. Vi kommer att ta del av kroppen utställningen. Vi tar med oss mat, ingen matsäck! Kul!

Att filma redovisningen av de olika kroppengrupperna var inte lätt att genomföra eftersom de var många barn frånvarande denna vecka. Vi försöker lösa detta på bästa sätt för alla barn.
Boka in tisdagen den 4/3 kl. 15-17, då kommer vi att visa upp barnens arbeten kring kroppen. Det kommer att pågå en filmvisning i ett klassrum hela tiden. Själva utställningen kommer finnas i pingisrummet att beskåda. Bra att ha med sig en liten peng om man vill köpa sig en kopp kaffe/te till självkostnadspris.

Veckan efter lovet kommer vi att gå ut och ha lektion ute, tänk på att alltid ha bra kläder med er.
Fritids
Har öppet som vanligt under sportlovet för de som anmält sig.

Läxa: Barnen får inga läxor denna vecka.


”Att studera är som att ro uppför strömmen. Den som inte tar krafttag glider tillbaka”
                        
Helena, Jennie, Leszek, Dennis, Erland, Marina och Lotta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.