fredag 7 februari 2014

Vecka 6


Hej där hemma!
Idag har vi haft en härlig utedag på isen.

Nu har vi kört igång med nästa NO projekt, fast eller flytande se information som kom tillsammans med läxan. Första uppdraget handlade om att jämföra, likheter och olikheter mellan en stålkula och en plastsked. Vi ställer en hypotes, undersöker, diskuterar samt dokumenterar.
Nästa vecka börjar vi med positionssystemet och att kunna räkna 10 i taget upp till hundra.

Nu har vi tagit oss vatten över huvudet. Vi kommer inte att hinna filma in alla grupper innan vecka 8 som vi först trodde. Därför har vi ett nytt datum
Boka in tisdagen den 4/3 kl. 15-17, då kommer vi att visa upp barnens arbeten kring kroppen. Det kommer att pågå en filmvisning i ett klassrum hela tiden. Själva utställningen kommer finnas i pingisrummet att beskåda. Vår tanke är att när ni kommer och hämtar era barn på eftermiddagen så stannar ni till och tittar på filmen som är en redovisning samt deras förförståelse om sitt område i arbetet med kroppen. På detta sätt kommer inte alla samtidigt utan det blir lite fördelat över tiden, inte så många på en gång.   
Vi på Orion har börjat intervjua barnen vad gäller kamrater och raster för att utifrån det göra ett sociogram. Ett sociogram kan hjälpa oss att se hur barnen grupperar sig. Utifrån det kommer vi på olika sätt arbeta med att utveckla barnens sociala färdigheter.
I veckan har vi haft möten om ”klubbar”. Barnen har kommit fram till vilka regler som ska gälla för att alla ska få vara med och tycka att det känns bra. Vi kommer att fortsätta samtalet om klubbar på Orionrådet.
Fritids
Under veckan har en del av barnen lekt rollekar som t.ex. affär. Har ni kläder eller skor där hemma som ändå tänkt kassera (vuxenkläder går bra) så ta gärna hit dem så barnen kan klä ut sig.
Läxa: är ett arbetsblad med kluringar. Hjälp gärna era barn om de inte riktigt kommit igång med sin läsning

 

”Man får stå ut med regnet om man vill njuta av regnbågen”
                         Helena, Jennie, Leszek, Dennis, Erland, Marina och Lotta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.