fredag 11 oktober 2013

Veckobrev 41

Hej där hemma!

Vilken härlig höstfriluftsdag vi hade i onsdags! Den tillbringades tillsammans med 4 a och b ute på Nytorps gärde. Fyrorna var indelade i grupper och de hade planerat olika lekar som de lärde ut och sedan lekte tillsammans med våra ettor. De var duktiga lekledare! Trots att vädret var lite trist hörde vi inga barn klaga!


På SO:n jobbar vi med samhällskunskap, och området är Skolan. Vi diskuterar bl.a. om varför vi går i skolan, hur vi ska bete oss för att alla ska trivas, vilka som jobbar i skolan och vad vi ska lära oss.
Vi har läst upp våra namnläxor för varandra, parvis och i grupp. Barnen var stolta och glada över denna uppgift, det var roligt att se. I matematik har vi skrivit siffran 6 och 7 och övat på att räkna addition.

Nästa vecka, och veckan därpå kommer vi ha en praktikant från Björkhagens skola. Hon heter Maja och går i åttan, och hon var elev på vår skola förut.


LÄXA:
Denna vecka blir att ni tillsammans med era barn svarar på lite frågor om skolan och fritids inför utvecklingssamtalet. Läxan lämnas in senast onsdagen den 16/10. Utvecklingssamtalen kommer att pågå v.46-47, ni får hem tiderna under nästa vecka.

Fritidsinfo:
Torsdagar är Orions utedag vi går från skolan
12:45 och är tillbaka kl.15:00. Om det är dåligt väder så kan det hända att vi inte går iväg utan håller oss i direkt anslutning till skolan.

”Endast en dumbom vattnar sin elefant med tesked”

Helena, Birgitta, Stefan, Dennis, Erland, Marina och Lotta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.