fredag 4 oktober 2013

Veckobrev 40

Hej där hemma!

Vi hade ett härligt väder igår när vi var ute i Blåsutparken och övade på det matematiska begreppet dubbelt. Barnen fick uppdrag att hämta dubbelt så många än siffran på uppdragskortet.
Igår fick vi ta del av en berättelse som utspelades år 1628, dagen när Wasaskeppet sjönk på sin jungfrutur. Skolan hade besök av en berättare från Fabula som berättade denna historia om en familj som befann sig ombord på skeppet.

Den här veckan har vi varit på besök i skolans bibliotek och lånat varsin bok. I dessa läser vi eller tittar på bilder beroende på var vi befinner oss i vår läsutveckling. Vi vuxna går runt och läser med barnen. Barnen har nu börjat skriva ord på bokstaven Bb. Detta skrivs på Ipads. Vi har fortsatt med uppgifter kring våra namn. Nästa vecka kommer vi att arbeta vidare med namnläxan. Vi jobbar också med att öva förmågan att lyssna och kunna återberätta. Det är inte alltid så lätt. Ett tips! Läs mycket för era barn och samtala om det lästa.
I matematiken har vi denna vecka övat på likamedtecknet = och talkamrater. I NO har vi presenterat våra hypoteser och kommit med förslag på hur vi kan lära oss om kroppen. Förslagen ska vi nu sammanställa och skriva ner i en PP, pedagogisk planering.

LÖSSEN är tillbaka! Snälla kolla era barn ofta och behandla om det behövs.

LÄXA: är denna vecka ett arbetsblad där barnen ska skriva siffrorna 4, 5, 6 och färdigställa mönster. Läxan ska lämnas in senast torsdagen den 10 oktober.
Måndagen den 7/10 stänger fritids och skola kl 15:30.

Onsdagen den 9/10 är det höstfrilufsdag, barnen ska ha med sig bra utekläder och matsäck.

Fritidsinfo:
Torsdagar är Orions utedag vi går från skolan
12:45 och är tillbaka kl.15:00.

”En vandring på tusen mil börjar alltid med ett steg”

Helena, Birgitta, Stefan, Dennis, Erland, Marina och Lotta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.