fredag 20 september 2013

Veckobrev 38

Hej där hemma!

Nu känns det som att hösten anlänt. Det är bra att ha kläder efter väder.

Den här veckan har vi kört igång med att skriva ord som börjar på bokstaven Aa. Vi skriver på Ipads. Vi har också börjat skriva ner text till våra serier om vad som händer med maten efter att vi svalt den. I matematiken har vi fortsatt med att arbeta med talen upp till 5. Först ska vi lära oss alla tal kombinationer upp till fem. Till exempel femkamraterna är 1 och 4, 4 och 1, 2 och 3, 3 och 2, 0 och 5, 5 och 0. Vi har även övat på att skriva siffrorna upp till 5. Barnen har även målat mönster, någonting som upprepar sig. Vi har jobbat med ett arbetsmaterial som heter Lycko. Där får man öva på bokstäver, läsning av ord och meningar beroende på var man befinner sig sin läsutveckling.
Vi har provat på att spela sten/sax och påse under veckan. Hela skolan spelar det på första rasten hela nästa vecka. Utmana era barn!


Dessa små kryp verkar vara extra envisa. Ett råd från oss; luskamma och kontrollera era barn ofta. Tips från några föräldrar: det finns en spray i förebyggande syfte och den sitter i under 7 timmar. Den heter ”Licin prevent” och finns på Apoteket. Vi hänvisar även till: www.lusfri.nu

Påminnelse:
Klassombuden har möte tisdagen den 24/9 kl 18:00.
Bibliotekslappar och handlingsplanen lämnas in snarast.

LÄXA: är denna vecka ett arbetsblad där barnen ska öva på att skriva siffror och fortsätta på mönstret. Läxan ska lämnas in senast onsdagen den 25 september.

Fritidsinfo:
Torsdagar är Orions utedag vi går från skolan 12:45 och är tillbaka kl.15:00.

”Alla snöstormar börjar med några enstaka flingor”

Helena, Birgitta, Stefan, Dennis, Erland, Marina och Lotta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.