fredag 30 augusti 2013

Veckobrev 35

Hej där hemma!

Den här veckan har vi arbetat i olika gruppkonstellationer. Vi har bl.a. läst boken Pricken och haft bokprat, virkat, arbetat med matte och ritat födelsedagsbilder. Vi har även berättat våra sommarminnen för varandra och visat upp våra bilder som vi ritat.
I onsdags tittade vi på filmen Kirikou och den elaka häxan. Idag pratade vi om filmens olika budskap tex ” om man har ont, smärta någonstans så kan man bli ganska trött, arg och dum” ( sagt av ett Orionbarn). Vi har även dramatiserat skolans värdegrundsregler i mindre grupper. Nästa vecka filmar vi dessa dramatiseringar.

Måndagen den 2/9 är stänger skolan kl. 15:30 för APT.
Tisdagen 3/9 är det föräldramöte, kl. 18-20, vi träffas i matsalen för att sedan gå upp i respektive klassrum.

Skolan har som tradition att avsluta värdegrundsarbetet med gemensamma aktiviteter för hela skolan. Onsdag och torsdagen är vi i blandade grupper, år 1-6. Onsdag är vi inne och lär känna varandra samt förbereder inför torsdagen. Då vi kommer att ha idrottsdag på Nytorps gärde.

Torsdagen den 5/9 är det idrottsdag. Ta med matsäck och oömma kläder, regnkläder kan vara bra att stoppa ner utifall att.

Torsdagar är Orions utedag vi går från skolan 12:45 och är tillbaka kl 15:00.

Vi har en egen blogg där vi publicerar veckobrevet samt lite annat som händer. Veckobrevet kommer att mailas ut på fredagar och sätts upp på anslagstavlan i Orions korridor.

Orions bloggadress: www.vipaorion.blogspot.se

Vi vill att alla har inneskor varje dag.


”Om du tror att du vet allt är du dåligt underrättad”

Helena, Birgitta, Stefan, Dennis, Erland, Marina och Lotta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.