fredag 4 december 2015

Veckobrev 49


Hej!

INFO- Julmingel kommer att gå av stapeln måndagen den 14/12 kl. 15-17. Tanken är att när man hämtar sitt barn stannar man en stund och tittar på arbeten, pratar samt fikar.

Den här veckan har vi övat på att mäta omkrets och mäta area. Viktigt är att barnen förstår begreppen omkrets och area. Att mäta omkrets är att mäta hur långt något är runtom. Att betyder yta och handlar om att mäta hur stor yta ett föremål har. Vi har även introducerat begreppet kvadratcentimeter.

Vi har även övat på adjektiv, ord som beskriver hur någon eller något är, ser ut eller känner sig.

Vi följer en radiojulkalender från 2012; Siri och ishavspiraterna. Spännande!

På engelska har vi övat på djur som t.ex. dog, sheep, pig, horse, cow m.fl.

Vi ser bra engelska serier som tar upp olika teman. De heter The game och Kids English Zone. Vi repeterar och övar även på fraser som vi haft under dessa år vi arbetat med engelska.

 

Vi tar tacksamt emot garn om ni har något som skräpar där hemma, helst mycket rött. Har ni också lite toa/hushållsrullar skräpandes tar vi även emot dessa. Vi kommer att julpyssla hela måndagen den 14/12

Torsdagen den 10/12 har vi APT och skolan stänger kl. 15:30

Fredagen den 11/12 börjar barnen kl. 08:00. Då måste alla vara på plats i sina klassrum. Vi ska se och njuta av årets Luciatåg.

Fritids informerar:

Onsdagar kl. 15-16 i gympasalen är det extra pingis för de elever som är uttagna att spela i bästa trean. Det är Leszek och Micke(Max pappa) som håller i detta.

Ute eftermiddag tisdagar: Vi går till Indianparken nu på tisdag.

OBS! För att underlätta så bör barnen gå hem antingen 14:45 eller när de är tillbaka kl. 16:00. Man får givetvis komma och hämta sitt barn, men de får inte gå själva hem annat än från skolan.

Läxa: Ingen ny läxa, vi firar Lucia.

 ”De kortaste orden- ja och nej- är de som kräver störst eftertanke”

 Marina, Lotta, Leszek, Dennis, Erland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.