fredag 13 november 2015

Veckobrev 46


Hej!

Idag har vi läst, läst och även presenterat några böcker för varandra. Vi hann också med att förhöra multiplikationsläxan och ha bild.

Den här veckan har vi i NO rangordnat föremål efter vad de väger. De fick först göra en förutsägelse/hypotes genom att ”väga” föremålen i handen. Därefter med en balansvåg för att kontrollera sin förutsägelse/hypotes.

Vi fortsätter med vår matematikproblemlösning. Den här gången handlade det om sju vuxna och två barn som ska över en flod på minst antal roddturer. Vi prövade med material och sedan med oss själva. Alla grupper kom fram till en lösning som fungerar. Problemet finns med som bilaga om man vill klura lite själv.

Nu har vi även övat på engelska verb; eat, stand, play, write, sing, see, talk, read, walk, drink. Vi har använt verben i fraserna I can……, she can…… och he can…… .

Info: På måndag kommer 3A att få besök av tre elever. De kommer att börja hos oss i januari. Välkomna!

Viktigt!

Tänk på att inte ringa oss personal mellan kl. 08.30 och 14.20 då vi är med barnen. Är det akut kan man ringa Emil på kontoret på tel. 08-5015660. Vill man fråga/prata om något kan man komma upp och prata med oss när man hämtar alternativt maila så ringer vi upp efter skoltid.

Info från ledningen: Hammarbyskolans app är nedlagd. Använd istället www.hammarbyskolan.stockholm.se

Fritids informerar:

Ute eftermiddag tisdagar.

OBS! För att underlätta så bör barnen gå hem antingen 14:45 eller när de är tillbaka kl 16:00. Man får givetvis komma och hämta sitt barn, men de får inte gå själva hem annat än från skolan.

Ett litet julklappstipps: Cats filmen, finns fortfarande några kvar:)

Läxa: Öva multiplikationstabellen och lös veckans kluring.

 

”Den som anser sig färdigutbildad är inte utbildad, bara färdig”

 Marina, Lotta, Leszek, Dennis, Erland och Helen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.