fredag 16 oktober 2015

Vecka 42


Hej!

Nästa vecka får vi Erland tillbaka, jippiii! Han kommer att starta på halvtid och Helen fortsätter den andra halvan.

Vi är nu igång med utvecklingssamtalen. Det är mycket barnen vill visa och berätta. Vi skriver självskattningar och reflekterar över vårt eget lärande.

Den här veckan har vi bl.a. övat på olika sätt att beskriva en matematisk händelse. Eleverna övar på att kunna överföra en konkret händelse till ett matematiskt symbolspråk och vice versa. De ska också kunna visa en matematisk utsaga t.ex. (7-2=5) med konkret material och beskriva en räkne händelse med ord. Läxan denna vecka handlar om detta.

Vi har även börjat med Mattematchen, matematik för barn, ett roligt enkelt och säkert sätt att öva på matte. Varje barn har ett eget användarnamn och lösenord, det går att gå in hemifrån eftersom det är en sida på internet. Vi lärare kan gå in och följa barnens utveckling och se vad de arbetar med. Gå in på sidan: www.10monkeys.com

Ett annat tips på matematiksida är; Nomp.se

Nästa vecka är det klassombudsmöte tisdagen den 20/10 kl 18:00.

Fredagen den 23/10 är det leksaksdag.

Fritids informerar: Ni måste påminna era barn att de ska skriva upp sig på morgonen samt stryka sig när de går hem. Vecka 43 och 45 blir det ingen utedag för då har vi utvecklingssamtal.

Läxa: Två arbetsblad, matematik.

Man kan göra läxan på fritids, torsdagar kl 15:45-16:15.

Läxan lämnas ut fredagar och ska vara tillbaka senast torsdagar.

  

”Det finns ingenting beständigt utom förändringen”



Marina, Lotta, Leszek, Dennis, Erland och Helen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.