torsdag 28 maj 2015

Veckobrev 22


Hej!
Jippi!! Nu på fredag är det leksaksdag. på onsdag så tittade vi på en film som hete att vara barn för 100 år sedan. Erland gajdade oss runt i Galgbacken och han berätta oss vem som blev halshuggen först och sist. Vi har jobbat med multiplikation, vi jobbade med tabellerna 2, 5, 10.
Walter och Eray

Nu på tisdagen den 2/6 smäller det. Vadå? Vår stora biopremiär såklart.
18:15 rullar vi ut röda mattan samt öppnar dörrarna till Björkhagens aula, Biosalongen. Välkomsttalet inleds 18:30 och strax efter detta filmen som är ca 55 min. Det är bra om barnen hinner få i sig lite energi genom att äta lite innan föreställningen. 

I onsdags var vi på en guidad tur runt i Hammarbyhöjden, färden gick till Galgbacken och avrättningsplatsen. Vår guide var Erland som berättade lite om dessa ruskigheter som förse gicks i vårt närområde i slutet av 1800- talet. 

Vi fortsätter att jobba med multiplikation och subtraktion samt nu har vi börjat nosa på det fjärde räknesättet, division.
I morgon fredag kommer vi att dela ut lappar om skolavslutningen som är onsdagen den 10/6. Vi ska vara i Hammarbykyrkan kl 10:00 så vi träffas i respektive klassrum kl 09:00 för lite avslutning och sedan går vi tillsammans till kyrkan.

Nästa vecka på torsdag är det den årliga fotbollsmatchen mellan personal och klass 6. Tyvärr så blir då 2B:s idrott inställd. Vi är den tiden och tittar på matchen.
Dessa små löss verkar verkligen bita sig fast hos oss. Snälla föräldrar luskamma era barn noga och ofta samt behandla när ni hittar några så att vi med gemensamma krafter blir av med de små krypen.

 Läxa: Ingen mer läxa denna termin!
”Det bästa botemedlet mot sömnlöshet är en måndagsmorgon.”

 Leszek, Dennis, Erland, Marina och Lotta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.