torsdag 22 januari 2015

Veckobrevet!


Hej!

Vilket härligt vinterväder!

Nu har vi varit ute och letat efter vintertecken och djurspår. Barnen hittade lite olika spår. Vi har också börjat skriva texter om vintern utifrån några frågeställningar såsom ”varför blir det vinter?” ”Hur kan du känna att det är vinter?” Vi kommer att jobba vidare med hur djuren har det på vintern. Fortsätter  även med rymden, Big bang, månen, jorden och solen.

I matematiken har vi gått vidare med subtraktion. Vi övar på strategin att jämföra och se skillnad (differens) på två  olika tal. Barnen har fått gjort en översiktstest i matematik. Analysen testar talmönster, positionssystemet, rimlighet, förståelse för addition och subraktion, flerstegsoperationer och sambandet mellan en räknehändelse och ett uttryck. Vi gör olika slags tester för att se vad vi behöver öva mer på.

På grund av allergi får man INTE ha nötter och mandel i skolan. Alltså ingenting som innehåller dessa saker!

                                                                                                                                        

Lite kom ihåg:

Vårens klassombudsmöten: Norra 12/3 och 29/4, KL. 18 i personalrummet.

26/1-15 Skolan stänger 15:30.

Fredagen den 30/1-15 är det leksaksdag.

Är man sjuk längre tid än en dag så vädjar vi att ni kommer och hämtar hem arbeten. Annars blir det svårt att komma ikapp.

Läxa: skrivläxa, barnen väljer en bild i skolan som de sedan ska beskriva med hela meningar. De ska även skriva varför bilden gör dig glad. Tänk på att forma bokstäverna och skriva tydligt. På torsdagen den 29/1 kommer vi att läsa upp texterna för varnadra i små grupper.

 ”Fäll inte ett träd, som skänker dig skugga ”

 Helena, Leszek, Dennis, Erland, Marina och Lotta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.