fredag 24 januari 2014

Veckobrev 4


Hej där hemma!

Vi startade veckan med vårt Orionråd. Där barnen tar upp aktuella frågor, händelser, funderingar och önskemål som rör skolan. Protokollen från Orionrådet kommer från och med nästa vecka att sättas upp på anslagstavlan i korridoren.
 I tisdags hade vi verkstad då det tillverkades utställningsföremål till kroppen projektet. Spännande, på måndag kommer doktorn!

 Vi har/ håller på med att skriva och rita bilder som handlar om vad vi tycker om att göra ute på vintern.  Ibland skriver man enskilt men för det mesta skriver vi två och två. Vi lär oss av varandra.
 I morse, torsdag, så hade vi forumteater för barnen. Vi vuxna spelade upp händelser som förekommit bland barnen. Sedan diskuterade vi tillsammans hur man kan göra om något liknande händer. Det handlade bl.a. om ”att en bestämmer vilka som ska var med i leken”. Vi kommer att jobba långsiktigt med det sociala samspelet på olika sätt.

 I morgon, fredag, så kommer vi att fortsätta vårt SO arbete om skolan. Vi har avslutat skolan-nu och fortsätter med att se på hur det var förr. Därav läxan.
 Kom ihåg:
Måndag 27/1 stänger fritids kl. 15.30 för APT.
Fredag 31/1 leksaksdag

Fritids:
Eftersom många barn verkar intresserade av Mine Craft så har vi kört igång ett temaarbete kring detta för de som är intresserade.  Vi började med ett möte för att ta reda på hur barnen ville arbeta med detta. Många spännande förslag kom upp.
Den här veckan har vi passat på att ha fritidsgympa eftersom idrottshallen varit ledig. Många av barnen har velat delta.


Läxa: Frågor om skolan förr.

Barnen får med sig ett blad med några frågor.

De kan ställa frågorna till en förälder, far-och morförälder eller någon annan äldre person.

Barnen får skriva själv eller så skriver ni till dem.

 

”Man är aldrig en förlorare-så länge man inte slutar försöka”

                          Helena, Jennie, Leszek, Dennis, Erland, Marina och Lotta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.